Indeks miejsc: Chulo

Publikacje

Ruszamy w drogę do Szuachewi, gdzie mamy nadzieję odszukać człowieka, który według wspomnień Ani robi najlepsze chaczapuri adżarskie. Nie znamy jego imienia – mamy tylko jego zdjęcie i obrazki, które pamięta Ania. Chcemy namówić go, by pokazał nam jak robi się te smakowite, adżarskie łódki serowe...

Spotkanie z mistrzem adżarskiego chaczapuri w 2007 roku

Kulinarne

Sinori to coś podobnego do naszych naleśników, ale to tylko pozór. Są pieczone a nie smażone. Nadzienie bądź polewę wylewa się na rulony pokrojone i postawione na sztorc a nie wkłada do środka jak u nas. Dobre są z twarogiem lub śmietaną zarówno na słono i z czosnkiem, jak i na słodko z cukrem lub miodem.

Przepisy kuchni adżarskiej - sinori (nauka przyrządzania w Cafe Mate, Khulo)

Z wypraw

Spis A-Z

Sinori to coś podobnego do naszych naleśników, ale to tylko pozór. Są pieczone a nie smażone. Nadzienie bądź polewę wylewa się na rulony pokrojone i postawione na sztorc a nie wkłada do środka jak u nas. Dobre są z twarogiem lub śmietaną zarówno na słono i z czosnkiem, jak i na słodko z cukrem lub miodem.

Przepisy kuchni adżarskiej - sinori (nauka przyrządzania w Cafe Mate, Khulo)

Ruszamy w drogę do Szuachewi, gdzie mamy nadzieję odszukać człowieka, który według wspomnień Ani robi najlepsze chaczapuri adżarskie. Nie znamy jego imienia – mamy tylko jego zdjęcie i obrazki, które pamięta Ania. Chcemy namówić go, by pokazał nam jak robi się te smakowite, adżarskie łódki serowe...

Spotkanie z mistrzem adżarskiego chaczapuri w 2007 roku