Artur Bińkowski
Propagator świadomego życia i otwartej komunikacji w duchu porozumienia bez przemocy, poszukiwacz alternatywnych rozwiązań, idealista-pragmatyk, zwolennik swobodnego dostępu do informacji i technologii oraz życia zgodnie z własnym rytmem. Zawodowo zaś informatyk, w tym projektant i twórca serwisów internetowych (webmaster).
Sporo swojego czasu poświęcam projektom własnym, które realizuję w myśl zasady jeśli już coś robisz, rób to najlepiej jak potrafisz w danej chwili
. Jednak zawsze jestem otwarty na współpracę czy doradztwo przy realizacji projektów innych, jeśli tylko w jakiś sposób są mi bliskie.
Aktualnie jestem zaangażowany w rozwój projektu Oblicza Gruzji jako redaktor i ilustrator tekstów (także autor niektórych), dyżurny fotograf i administrator serwisu. Współtworzymy go razem z Anią, która po dwóch wcześniejszych wyprawach do Gruzji zapragnęła zrobić w tym temacie coś więcej. Razem też przemierzaliśmy Gruzję przez 2 lata zbierając materiały i publikując niektóre z nich. W planach kolejne wyprawy, kilka pomysłów do realizacji i kto wie co jeszcze...
Przyprawy gruzińskie
Przepisy kuchni gruzińskiej
- Dżondżoli - kiszone kwiatostany kłokoczki
- Lobiani na patelni u Mery
- Kapusta kiszona na czerwono po gruzińsku
- Tkemali, ałycza i mirabelka - śliwkowi krewniacy w gruzińskim sosie
- Czadi imeretyńskie pieczone w keci na liściach
- Mczadi kukurydziane - placuszki gruzińskie
- Ciasto herbaciane
Konkursy
- Czterolistne koniczynki na szczęście - konkurs z marzeniami
- Dziennikarz Obywatelski 2013 w kategorii Reportaż
Reportaże
Kuchnia fusion
Toasty gruzińskie
Mity gruzińskie
Fotoimpresje
- 1 of 11
- ››