Indeks kulinarny: Tolma

Kulinarne

Mczadi to bardzo popularna potrawa w zachodniej Gruzji, która może być robiona na kilka sposobów. W Adżarii najczęściej jest wypiekane na żeliwnych keci różnych rozmiarów. W domach, w których gościliśmy mczadi zastępowało lub dopełniało chleb...

Gotowe mczadi na żeliwnym keci - potrawa kuchni gruzińskiej

Tolma to potrawa, której pochodzenie nie jest pewne. Najczęściej robiona jest z nadzieniem ryżowo-mięsnym, ale można też zrobić wersję wegetariańską. Taką zrobiła dla nas Żużuna dodając do ryżu dużo zieleniny. Robienie tolmy to prosta, choć żmudna praca...

Historie kulinarne: Tolma (sarma) wegetariańska z ryżem

Kulinarne a-z

Mczadi to bardzo popularna potrawa w zachodniej Gruzji, która może być robiona na kilka sposobów. W Adżarii najczęściej jest wypiekane na żeliwnych keci różnych rozmiarów. W domach, w których gościliśmy mczadi zastępowało lub dopełniało chleb...

Gotowe mczadi na żeliwnym keci - potrawa kuchni gruzińskiej

Tolma to potrawa, której pochodzenie nie jest pewne. Najczęściej robiona jest z nadzieniem ryżowo-mięsnym, ale można też zrobić wersję wegetariańską. Taką zrobiła dla nas Żużuna dodając do ryżu dużo zieleniny. Robienie tolmy to prosta, choć żmudna praca...

Historie kulinarne: Tolma (sarma) wegetariańska z ryżem

Terminy powiązane

Indeks kulinarny