Indeks kulinarny: nadugi
- Adżapsandali (2)
- adżika (7)
- bakłażany (10)
- banany (2)
- buraki (7)
- burak liściowy (3)
- cebula (28)
- Chaczapuri (24)
- Chinkali (2)
- chleb (28)
- chmeli suneli (3)
- Czachochbili (1)
- czosnek (43)
- dynia (3)
- dżem (1)
- fasola (14)
- fasola szparagowa (5)
- Gozinaki (2)
- granat (12)
- grzyby (8)
- Gupta (2)
- Gwezeli (2)
- herbata (7)
- hurma (1)
- jabłka (8)
- jajka (29)
- jeżyny (3)
- kalafior (5)
- kapusta (11)
- kardamon (5)
- Kaurma (1)
- kawa (6)
- Kirkażi (1)
- kiszonki (4)
- konfitury (13)
- lobiani (5)
- Lobio (9)
- maconi (13)
- mąka kukurydziana (10)
- mąka pszenna (16)
- maliny (3)
- mandarynki (3)
- marchew (7)
- Mczadi (14)
- migdały (5)
- miód (11)
- mleko (14)
- nadugi (5)
- Nazuki (4)
- orzechy (36)
- owoce (38)
- papryka (25)
- Pchali (7)
- pigwa (1)
- pomidory (11)
- por (2)
- przyprawy (45)
- rodzynki (2)
- ryż (3)
- ser imeretyński (10)
- ser podpuszczkowy młody (12)
- ser solankowy (10)
- ser swański prasowany (1)
- sery (26)
- sól swańska (10)
- sulguni (15)
- szafran imeretyński (7)
- Szakarlama (2)
- Szeczamandi (1)
- szparagi (1)
- szpinak (1)
- Tolma (2)
- warzywa (65)
- wino (11)
- winogrona (4)
- ziemniaki (17)